3 Lucruri de care sa tii cont cand iti alegi animalul de companie potrivit pentru stilul tau de viata

Detinerea si cresterea unui animal de companie poate fi un lucru minunat. Oferi o casa iubitoare si un mediu primitor unui mic animal dragut, iar tu vei fi recompensat cu multa dragoste si afectiune in schimb. Tot mai multi oameni detin un prieten cu blana, un acvariu cu pesti, o pasare cantatoare sau chiar o reptila. Cu toate acestea, inainte de a te grabi la magazin pentru a cumpara o mica vietate in mod impulsiv, este mult mai bine sa fii pregatit pentru ceea vei face, trebuie sa fii constient de ceea ce necesita un animal de companie si, totodata, este necesar sa stii ca esti nevoit sa te implici direct in ingrijirea acestuia. Te-ai gandit vreodata la costul implicat, la spatiul necesar sau la timpul de care ai nevoie pentru cresterea animalului pe care ti-l doresti?

In functie de stilul tau de viata, pot exista anumite animale de companie care sa se potriveasca nevoilor si obiceiurilor tale, mult mai bine decat ar face-o alte tipuri de animale. In acest articol voi acoperi o mica parte din aceste subiecte centrale care te pot ajuta sa iei o decizie corecta in privinta achizitionarii unui animal de companie.

Iata care sunt principalele 3 lucruri de care sa tii cont cand iti alegi animalul de companie potrivit stilului tau de viata:

1. Nevoile

Primul lucru pe care ar trebui sa il iei in considerare atunci cand esti in cautarea unui animal de companie este legat atat de nevoile pe care le ai tu, cat si de nevoile pe care le are animalul de care esti interesat. De ce doresti sa cresti un animal de companie? De exemplu, cauti un partener sau un animal de companie care sa fie independent in cea mai mare parte a timpului? Ai timp sa intretii un animal mare sau crezi ca acesta necesita putina ingrijire si se poate descurca si singur? Acestea sunt intrebari importante pentru care trebuie sa gasesti raspunsuri oneste. Un animal de companie iti poate schimba stilul de viata si obiceiurile pe termen lung.

2. Calatoriile

Este esential sa iei in considerare cat de des te deplasezi din oras, atunci cand achizitionezi un animal de companie. Daca esti mereu departe de casa, calatorind din diferite motive, atunci nu ai timp sa scoti cainele afara de doua ori pe zi sau sa oferi mancare pestilor sau pisicii. Daca, totusi, esti intotdeauna disponibil dimineata sau seara, atunci un caine sau o pisica s-ar putea potrivi stilului tau de viata.

3. Costul

Nu exista nicio indoiala ca decizia de a detine un animal de companie va costa bani. Cu toate acestea, costul financiar de a creste un animal de companie poate varia considerabil. De exemplu, poti creste un peste cu mult mai putini bani decat daca ai creste un caine. De asemenea, ia in considerare echipamentul necesar pentru animalut, cum ar fi cusca, zgarda, eventualele hainute, farfuria de mancare, jucariile, acvariul, etc. Si, nu in ultimul rand, nu uita ca un animal de companie are nevoie de consultatii medicale la un veterinar.