Curatenia intr-un apartament inchiriat

Majoritatea tinerilor romani gasesc dificultati destul de mari in a-si cumpara un apartament, asadar, aleg sa il inchirieze. Mutarea intr-un apartament inchiriat insa, poate sa fie o adevarata provocare. Primul lucru pe care il necesita acesta este, fara doar si poate, o curatenie generala. Daca nu vrei sa cheltuiesti bani pe o firma de curatenie, nu ai de ales, decat sa incepi sa faci de unul singur curatenia in tot apartamentul.
Da, este o misiune grea, insa nu imposibila.

Ce trebuie sa faci pentru a face curatenie intr-un apartament inchiriat?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti iei o zi libera, deoarece iti va ocupa destul de mult timp. Un al doilea lucru necesar este achizitia de detergenti. Asigura-te ca ai detergenti pentru piesele de mobilier, pentru textile, pentru geamuri, pentru covoare, pentru vase si pentru elemente precum chiuvete sau cazi. Daca ai timpul necesar la dispozitie si toti detergentii de care ai nevoie, este timpul sa treci la treaba.

Baia, prima victima a curateniei

Daca vrei sa te simti cat se poate de confortabil in noul apartament, primul spatiu pe care trebuie sa il cureti este baia. Toaleta, cada, chiuveta, toate trebuie sa fie curatate cat se poate de bine, pentru a le putea folosi cu toata increderea. Asigura-te ca ai la indemana tot ceea ce iti trebuie pentru baie, incepand cu manusi si bureti si terminand cu o galeata cu mop si saci de gunoi.
Cel mai simplu mod prin care poti transforma baia intr-un spatiu curat este sa pulverizezi cu solutii de curatat pe care sa le lasi sa actioneze, dupa care sa stergi, sa speli si sa dezinfectezi fiecare spatiu al incaperii.

Bucataria, urmatorul loc ce necesita curateniei

Bucataria este cel de-al doilea spatiu caruia trebuie sa ii acorzi o atentie sporita. S-ar putea sa ai ceva mai mult de lucru in bucatarie decat in baie, mai ales daca fostii chiriasi nu au avut foarte multa grija in ceea ce priveste curatenia si au lasat aragazul plin de ulei si frigiderul nespalat. Toate piesele de mobilier din bucatarie trebuie curatate cu atentie si dezinfectate. Dupa ce ai terminat cu bucataria, totul devine mult mai usor. Dormitorul, livingul si holul sunt ceva mai simplu de curatat. De regula, necesita stergerea prafului, spalatul pe jos si folosirea aspiratorului atunci cand este cazul. Atentie mare in momentul in care stergi praful, deoarece intotdeauna trebuie sa incepi cu piesele inalte sau suspendate, ca mai apoi sa continui cu cele de jos.