Ghid pentru achizitia televizorului perfect

Nu este un dispozitiv vital, insa este, fara doar si poate un dispozitiv de care avem nevoie ca de aer. Televizorul, caci de el este vorba, a reusit in 60 de ani sa fie punctul principal de informare pentru majoritatea populatiei lumii si de multe ori, principala distractie. Este adevarat, astazi avem multe alte dispozitive care pot face mult mai multe decat face un televizor. Un lucru este clar insa: televizorul va ramane pentru multa vreme cel mai iubit dispozitiv din lume, mai ales in conditiile in care apar an de an noi televizoare hd , televizoare cu ecrane curbate si televizoare cu tehnologii care mai de care mai interesante.

In urma cu 20 de ani era simplu sa cumperi un televizor: mergeai in magazin, alegeai producatorul care ti se parea mai interesant si plecai cu televizorul acasa. Astazi, trebuirile stau mult mai complicat. Diversitatea este mare, preturile sunt si ele foarte diverse iar decizia poate sa atarne intr-un fir de par. Pe internet gasesti  televizoare ieftine emag, care iti pot face cu ochiul, dar si televizoare ceva mai scumpe si mult mai dotate, care cu siguranta iti fac cu ochiul.

Atunci cand esti dispus sa cumperi insa, trebuie sa tii cont de urmatoarele detalii, pentru a reusi sa faci o alegere perfecta:

 Bugetul. Nu cheltui mai mult decat iti permiti! Nu pentru un televizor! Televizoarele, computerele, telefoanele si in general toate electronicele, se devalorizeaza imediat, asadar, nu are rost sa imprumuti bani pentru a-ti lua un televizor de cateva mii de euro, cand stii ca acelasi televizor va fi peste un an la jumatate de pret. Pur si simplu nu merita! Alege intotdeauna un televizor aparut in urma cu un an sau cu doi ani si desi vei fi ceva mai in urma cu tehnologia, acest lucru nu te va incurca cu nimic.

Diagonala. Marimea camerei, prefereintele tale in materie de televizoare si planurile pe care ai, pot sa decida marimea diagonalei. Exista televizoare cu diagonala de peste 1.5 metri si televizoare cu diagonala de doar 40-50 de centimetri. Daca vrei sa il folosesti pe post de monitor, evident, este bine sa achizitionezi un televizor mai mic. Daca il vei folosi doar pentru filme si meciuri, televizoarele mari sunt cu adevarat impresionante.

Tehnologia panoului. Televizoare LCD, LED sau cu plasma…toate sunt atractive.Nu toate au insa aceleasi proprietati. Nu intram in amanunte privind avantajele si dezavantajele fiecarui tip de televizoare, insa un lucru este cert: trebuie sa tii cont de acest detaliu atunci cand faci o achizitie.

Caracteristicile tehnice. Este, poate cel mai greu lucru pe care trebuie sa il alegi in momentul in care cumperi un televizor. Sunt atat de multe caracteristici tehnice incat este aproape imposibil sa iei o decizie. Rezolutia, rata de refresh, tunerul integrat, contrastul si numarul de culori, absolut toate conteaza. Este esential, asadar, sa te informezi foarte bine inainte de a achizitiona un televizor, pentru a te asigura ca achizitia ta este cea mai inteligenta.