Physalis, un fruct gustos, plin de substante nutritive

Daca esti in cautarea unor noi delicii culinare, care sa respecte toate criteriile de sanatate si de gust, atunci poti incerca fructul Physalis. Provenit din America de Sud, acesta poate fi gasit din ce in ce mai des in magazinele din Romania si mai poate sa fie gasit sub denumirea de Catina Incasa.
Popularitatea fructului este foarte mare in intreaga lume, acesta fiind unul dintre cele mai gustoase fructe ce pot fi gasite pe mapamond.

Care sunt substantele nutritive pe care le contine?

Pe langa un gust deosebit, Physalis este un fruct cu o multime de substante nutritive, deosebit de utile organismului. Vitaminele B si B12 sunt foarte frecvente in acest fruct, in ciuda faptului ca alte vegetale nu le contin. De asemenea, fructul sud American contine si vitamina P, cu proprietati antivirale si antiimflamatorii, dar si vitamina A si C. Un lucru extrem de interesant este faptul ca Physalis are un continut de 2 ori mai mare de vitamina C decat lamaia.
Vegetarienii sunt cei care apreciaza cel mai mult acest fruct, in conditiile in care are un continut foarte mare de proteine, calciu, fier, fosfor si zaharuri.
In medicina, fructul are foarte multe efecte benefice, putand sa previna cancerul, leucemia,astmul, reumatismul, hepatita, malaria sau guta.

Cat de bun este fructul pentru copii?

Desi este un fruct foarte sanatos, este bine ca bebelusii sa nu il consume pana la implinirea varstei de 1 an. De regula, acestia pot suferi de diverse alergii la fructele si legumele exotice.

Cum se poate consuma Physalis?

Fructul seamana foarte mult cu o rosie cherry, diferenta fiind ca este portocaliu, nu rosu. Partea comestibila este ascunsa de un invelis care seamana cu hartia creponata. Acesta trebuie sa fie indepartat, pentru a dezvalui fructul, in toata splendoarea lui.
Physalis poate sa fie consumat atat proaspat, cat si uscat. Daca te astepti la un fruct foarte dulce, asteptarile nu iti vor fi impliminte, in conditiile in care este acrisor, semanand destul de mult cu agrisele.
Daca este consumat in forma uscata, fructul seamna destul de mult la gust cu serbetul de lamaie.
Ceea ce este foarte interesant la acest fruct este ca poate sa fie folosit fara probleme in smoothie-uri, in prajituri, salate de fructe sau chiar si cereale, imbunatatind gustul fiecarui fel de mancare.