Cand este necesar balsamul de rufe?

​Ce face un balsam de rufe?

Daca obisnuiesti sa folosesti balsam de rufe, inseamna ca esti familiarizat cu principalele motive pentru care oamenii iubesc acest produs. Dar exista si cateva dezavantaje importante ale balsamului de rufe pe care ar trebui sa le iei in considerare.

​Avantaje

  • Inmoaie tesaturile, facandu-le confortabile si placute la atingere;
  • Reduce cutele, simplificand astfel procesul de calcare a hainelor;
  • Reduce electricitatea statica si previne uzura in timpul ciclului de spalare;
  • Majoritatea balsamurilor de rufe sunt parfumate, oferind o mireasma placuta hainelor spalate.

​Dezavantaje

  • Reduce capacitatea de absorbtie a anumitor materiale, inclusiv a prosoapelor;
  • Balsamul de rufe se acumuleaza in haine in timp si creeaza o bariera intre apa si detergent. Prin urmare, daca descoperi ca hainele tale nu se mai curata bine dupa spalari, ar putea fi din cauza unei pelicule de balsam;
  • Unele balsamuri de rufe pot cauza iritatii ale pielii, dureri de cap si chiar probleme respiratorii.

​Tipuri de balsam de rufe

Balsam de rufe lichid

Este excelent pentru indepartarea mirosurilor neplacute si catifelarea hainelor. Acesta se adauga in timpul ciclului de clatire si poate reduce electricitatea statica si cutele neplacute.

Parfum de rufe

Poate fi folosit ca inlocuitor pentru balsamul de rufe. De asemenea, se poate utiliza ca detergent pentru spalarea pardoselilor, pentru parfumarea casei sau pentru parfumarea dressingului.

Balsam pentru rufe uscate

Este o alternativa mai ieftina la balsamul de rufe traditional. De asemenea, este convenabil si usor, putand fi luat cu usurinta in calatorii.

Balsam de rufe sub forma de bile

Bilele pentru uscator sunt cea mai ieftina optiune. Sunt ecologice, deoarece pot fi reutilizate. De obicei, sunt fabricate din lana sau din plastic.

​Cand este necesar balsamul de rufe?

Balsamul de rufe poate fi benefic pentru anumite tesaturi, cum ar fi:

  • Bumbacul – Hainele de zi cu zi, precum cele confectionate din bumbac, pot fi mult mai confortabile daca sunt spalate si cu balsam. Asta pentru ca balsamul ajuta la reducerea aderentei statice si face ca hainele sa fie mai placute la atingere;
  • Inul – Balsamul de rufe poate ajuta la atenuarea cutelor de pe articolele confectionate din in. De asemenea, adauga un miros placut si reduce timpul de uscare;
  • Lenjeria de pat – Cearsafurile de pat spalate cu balsam de rufe sunt mai moi si mai confortabile, favorizand odihna pe timp de noapte.