Ce este un tun de caldura pe gaz si in functie de ce criterii trebuie sa il alegi

tun caldura pe gaz
tun caldura pe gaz

Atunci cand ai de incalzit spatii extinse, modalitatile la care poti apela nu sunt foarte numeroase. Cu toate acestea, ai nevoie sa creezi un ambient cat mai confortabil. Temperatura potrivita este necesara in depozite, garaje sau magazine pentru a asigura conditii optime de desfasurare a activitatii angajatilor sau pentru a proteja foarte bine obiectele si materialele depozitate. Totodata, ai nevoie de o sursa buna de caldura si pentru hale destinate evenimentelor sau “baloane“ in care au loc activitati sportive. 

O modalitate excelenta prin care te poti asigura ca nivelul optim de confort termic este mereu atins consta in instalarea unui tun caldura pe gaz. Acesta poate sa asigure temperatura dorita in orice mediu, fara a provoca o cheltuiala de nesuportat. Afla din acest articol ce trebuie sa stii despre rolul si specificatiile unui astfel de aparat. De asemenea, descopera care sunt criteriile principale in functie de care il poti alege. 

Tun de caldura pe gaz: particularitati principale

Tunul de caldura reprezinta un dispozitiv utilizat pentru incalzirea suprafetelor extinse. De regula, acest tip de echipament este folosit in medii industriale. Astfel, el mai este intalnit in comert si sub titulatura de aeroterma industriala. Un tun de caldura poate sa incalzeasca rapid locuri cu suprafete foarte mari, de pana la 100 de metri patrati. Pot fi gasite pe piata tunuri de caldura electrice, pe motorina sau pe gaz.

Un tun caldura pe gaz se poate utiliza in orice fel de spatiu, din punct de vedere al deschiderii. El este potrivit pentru spatii inchise, deschise sau semi-deschise. Este important, totusi, ca acestea sa fie foarte bine ventilate. Pentru ca tunul sa functioneze in mod eficient, el trebuie sa fie conectat la o butelie cu gaz. Acesta poate fi propan sau gaz petrolier lichid (GPL). 

Pentru a alege cel mai potrivit model de tun caldura pe gaz, trebuie sa tii cont in primul rand de dimensiunea suprafetei pe care trebuie sa o incalzesti. In specificatiile tehnice ale fiecarui produs, vei putea descoperi informatii despre puterea acestuia. De exemplu, un model de incalzitor industrial pe gaz cu puterea de 15.000 W ofera un debit de aer de 320 metri cubi pe ora. 

Totodata, trebuie sa tii cont si de consumul pe care il inregistreaza aparatul. Modelele de top au un consum maxim de 0,65 kg pe ora. Foarte important este si nivelul de zgomot generat. Daca este vorba despre o hala in care este organizat un eveniment, nu iti doresti ca tunul de caldura sa genereze un zgomot insuportabil. De aceea, trebuie sa reusesti sa identifici un incalzitor cat mai silentios. 

Alta caracteristica importanta pe care ar trebui sa o aiba tunul pe care decizi sa il achizitionezi este reprezentata de protectia la supraincalzire. Aceasta consta intr-un sistem care intrerupe imediat alimentarea cu gaz, in situatia in care se detecteaza supraincalzirea aparatului. Totodata, aparatele de calitate sunt dotate si cu sistem de intrerupere a alimentarii cu gaz, daca flacara se stinge. Astfel, este evitat orice pericol potential.

Intra pe TopStrong.ro si descopera cele mai bune modele de tun caldura pe gaz, disponibile la preturi excelente. Acestea sunt oferite de producatori recunoscuti in domeniu si garanteaza eficienta maxima, la un consum foarte avantajos!