Dormitorul cu un bun feng shui este acel dormitor care promoveaza un flux armonios de energie hranitoare si, in acelasi timp, linistitoare. Dormitorul care indeplineste regulile feng shui te invita in interiorul lui, te atrage, te excita si te calmeaza. Acesta trebuie sa aiba, de asemenea, o atmosfera distractiva si placuta, fie ca te afli acolo pentru a dormi sau pentru a face dragoste pasionala.

Pentru a crea un bun feng shui in dormitorul tau, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi de baza:

– Renunta la prezenta televizorului, computerului si a echipamentelor de antrenament in dormitorul tau. Energia buna a feng shui-ului in dormitor este distrusa atunci cand aceste elemente sunt prezente in locul in care ar trebui sa te odihnesti. In plus, acestea sunt periculoase pentru sanatatea ta, iti amintesc de stresul de la munca si iti distrag atentia de la relatia intima pe care o ai cu partenerul de viata.

– Deschide ferestrele de mai multe ori pe zi sau foloseste un purificator de aer de buna calitate pentru a pastra aerul din dormitor proaspat si plin de oxigen. Ai grija de calitatea aerului din dormitorul tau. Nu poti avea un bun feng shui in camera in care dormi daca aerul pe care il respiri este vechi si plin de poluanti. Retine ca, desi plantele sunt bune pentru incaperi, in dormitor, acestea trebuie sa stea departe de pat. Uleiurile esentiale pot ajuta, de asemenea, la purificarea aerului din dormitor, dar asigura-te ca alegi uleiuri esentiale reale (cu proprietati de vindecare) si nu uleiuri parfumate (care pot fi toxice).

– Trebuie sa tii cont de 3 sfaturi de baza in legatura cu orientarea patului tau in dormitor:

1. Patul trebuie sa fie usor accesibil din ambele parti;

2. Trebuie sa existe noptiere pe fiecare parte a patului;

3. Evita plasarea patului in linie directa cu usa.

Patul trebuie, de asemenea, sa aiba un aspect frumos pentru a exista un echilibru feng shui la tine in dormitor. Totodata, este importanta calitatea saltelei, iar asternuturile trebuie sa fie din fibre naturale, pentru a exista o energie armonioasa in locul tau de odihna.

– Foloseste culori linistitoare pentru a obtine un bun echilibru feng shui in dormitor. Decorul feng shui din dormitor trebuie sa fie echilibrat si sa promoveze un flux de energie potrivit pentru un somn restaurativ, precum si pentru actul sexual. Cele mai bune culori feng shui pentru dormitor sunt considerate asa-numitele „culori ale pielii”, adica cele care variaza de la alb pal la nuantele de maro. Alege culorile din aceasta gama si vezi care va functiona mai bine pentru decorul dormitorului tau.