Cum alegi scutecele pentru adulti?

Inaintarea in varsta vine la pachet cu o serie de probleme de sanatate. Din pacate, foarte multi batrani sufera de incontinenta urinara si fecala, insa spre deosebire de alti ani, cand nu prea existau solutii, astazi exista si se numesc scutece adulti . Scutecele pentru adulti sunt similare scutecelor pentru bebelusi si au capacitatea de a retine lichidul, de a mentine un volum scazut pentru discretie si de a evita aparitia mirosului neplacut.

Cum alegi cel mai bun scutec pentru adulti?

In primul rand, trebuie sa tii cont de tipurile de scutece pe care le ai la indemana. Pe piata exista urmatoarele tipuri:

  • Scutece pentru incontinenta grava. Au un raport de retentie foarte bun si sunt destinate persoanelor imobilizate la pat. Sunt scutecele care seamana cel mai mult cu cele pentru bebelusi si sunt foarte usor de fixat.
  • Scutecele clasice. Sunt destinate persoanelor cu incontinenta medie. Sunt asemanatoare cu absorbantele menstruale pentru femei si pot fi purtate cu usurinta alaturi de lenjeria intima.
  • Scutecele de tip slip. Sunt foarte confortabile, putand fi purtate in locul lenjeriei. Au un grad mare de discretie si sunt destinate celor cu incontinenta urinara usoara.

De asemenea, trebuie sa se tina cont de performanta pe care o ofera scutecul atunci cand vine vorba despre retinerea lichidului si protectie impotriva scurgerilor  si de confort. Un scutec este cu atat mai performant cu cat are mai multe straturi absorbante,este mai fix si este echipat cu laterale respirabile, in asa fel incat sa nu apara iritatiile. Suprafata exterioara a scutecelor trebuie sa fie realizata din materiale textile, in asa fel incat sa fie cat mai prietenoasa cu pielea si sa nu duca la aparitia zgomotelor.

Pentru confortul psihic al utilizatorului, scutecul trebuie sa fie cat mai discret. Este bine, asadar, sa gaseasca un echilibru intre grosime si puterea de absorbtie.

Nimeni nu isi doreste sa poarte scutece pentru adulti, insa toate persoanele care au nevoie se bucura de existenta lor, deoarece le usureaza extrem de mult viata. Daca ai o persoana in varsta de care ai grija, asigura-te ca achizitionezi cele mai bune scutece pentru adulti si cu siguranta ii vei oferi un motiv de fericire.