Cum sa ingrijiesti masinunta electrica a copilului tau?

Una dintre cele mai frumoase jucarii pe care i le poti achizitiona prichindelului tau este o masinuta electrica. Pe piata exista mii de masini electrice pentru copii, pe care le poti achizitiona la preturi variate, pentru toate buzunarele. Desi designul si dotarile difera, toate functioneaza pe aceleasi principii ale unui motor de 12 V si o baterie destul de puternica incat sa asigure distractie pentru cateva ore.

Din pacate, masinile electrice pentru copii nu sunt indestructibile si la un moment dat ajung sa se strice. Pentru a le prelungi viata, tot cee ace ai de facut este sa respecti o serie de reguli de ingrijire.

Cum ingrijesti masinuta electrica a copilului tau?

  1. Citeste cu foarte mare atentie manualul masinutei. Acesta te va invata cum sa asamblezi masina atunci cand vine si cum sa o folosesti. Exista instructiuni despre modul in care trebuie sa o depozitezi, modul in care trebuie sa o cureti sau modul in care trebuie folosita in asa fel incat cel mic sa fie in siguranta. Daca vrei, iti poti implica si copilul in intregul proces.
  2. Ai grija de roti! Verifica rotile cu o frecventa destul de mare, deoarece sunt primele componente care ajung sa se strice. In general, rotile unei masinute electrice sunt facute pentru a rula pe suprafate plane, cum ar fi asfaltul. Totusi, copiii ajung sa le foloseasca si pe teren accidentat sau pe iarba, ceea ce duce la uzura lor prematura. Verifica-le dupa fiecare sesiune de joaca si curata-le cu atentie!
  3. Ai grija de baterie! Bateria este o alta componenta importanta care decide timpul pe care copilul il are la dispozitie pentru joaca. Daca vrei ca aceasta sa reziste mai mult, este bine sa nu o uiti la incarcat, deoarece supraincarcarea poate dauna. De asemenea, este bine sa o depozitezi intr-un loc racoros si uscat.
  4. Curata masina cu regularitate. Chiar daca uneori nu pare murdara, este bine sa o cureti cu o carpa uscata, deoarece va indeparta praful, nelasandu-l sa patrunda in componentele importante. Praful poate duce la o uzura rapida si accentuata a micului vehicul.
  5. Depoziteaz-o corect. Este bine sa depozitezi masina intr-un loc uscat, acoperita cu o panza sau cu o bucata de plastic care sa previna asezarea prafului.

O masinuta electrica ingrijita corect poate sa reziste, fara probleme, cativa ani buni. Este suficient cat sa ii ofere celui mic momente pline de distractie.