Cum sa iti incepi propria afacere?

Orice om isi doreste libertate financiara si libertate in ceea ce priveste programul de munca. Din pacate, majoritatea oamenilor nu se pot bucura de ambele tipuri de libertate, deoarece libertatea financiara presupune de multe ori un loc de munca solicitant, iar lipsa locului de munca solicitant duce la lipsa libertatii financiare.

Cu toate astea, demararea unei afaceri poate sa le aduca pe amandoua. Evident, pentru asta ai nevoie de o afacere de succes, iar succesul nu este niciodata garantat. Acesta poate sa fie insa indus, daca respecti cateva reguli cat se poate de simple:

1) Nu incepe o afacere fara un plan foarte bine pus la punct. Primul lucru pe care trebuie sa il obtii atunci cand demarezi o afacere este planul de afacere. Este ideal sa ai un plan extrem de bun, care sa tina cont de foarte multe detalii. Tine cont de concurenta, tine cont de efectul pe care il au actiunile tale pe termen lung si foarte lung si evident, tine cont de bugetul pe care il ai. De asemenea, tine cont de timpul pe care il consumi pentru a duce la bun sfarsit anumite targeturi;

2) Fa cat mai multe economii. Banii sunt elementul in jurul caruia se invart toate ideile unor afaceri. Practic, investesti bani pentru a obtine bani. Cel putin la inceput, este bine sa elimini toate cheltuielile inutile. Cheltuieste doar pentru lucruri care iti sunt cu adevarat indispensabile si renunta la lucruri inutile. Spre exemplu, poti opta pentru mobilier si masini la mana a 2-a, pentru software freeware, care se gaseste peste tot pe internet sau pentru eliminarea lucrului cu hartii, care pot sa reprezinte un cost substantial;

3) Obtine cea mai buna forma legala pentru tine. Daca te apuci de o afacere ai nevoie de un contabil si de un avocat care sa iti dea sfaturi. Evident, afacerea trebuie sa fie 100% legala, asadar, ai nevoie de sfaturi in acest sens. In functie de tipul de afacere pentru care optezi, exista mai multe variante de societati pentru care poti opta. Apeleaza la sfaturile unui avocat si la cele ale unui contabil pentru a descoperi care este varianta cea mai buna pentru tine. Chiar daca serviciile acestora pot avea un cost destul de mare initial, in timp vei descoperi ca este o investitie care merita toti banii.

4) Nu ignora importanta reclamei. O afacere de succes are in spate o buna promovare. Daca esti la inceput alege varianta cea mai potrivita bugetului tau, dar nu ignora importanta reclamei, altfel afacerea ta nu va reusi. Apeleaza la un specialist in marketing sau la o firma de profil. Daca bugetul e foarte mic fa-ti un site(nu costa foarte mult) si apeleaza la un specialist seo (adica specialist in promovarea site-urilor) sau la o firma de seo (care iti pune la dispozitie o echipa intreaga la un pret adaptat nevoilor tale).

Intrarea intr-o afacere trebuie sa fie facuta cu optimism si cu chef de munca. Astfel, atunci cand te apuci de o astfel de activitate este bine sa te astepti sa muncesti, cel putin la inceput, mult mai mult decat ai munci pentru un angajator.