Cum sa iti usurezi viata de student in Bucuresti

viata de student in Bucuresti

Se apropie momentul in care vei face primii pasi in cladirea universitatii Vei vedea ca viata de student este foarte diferita de cea de liceean, insa vei avea ocazia sa te simti adult. Majoritatea dintre voi probabil veti locui la camin, ori in chirie, ceea ce inseamna ca veti face cunostinta cu responsabilitatile zilnice, dar veti avea parte si de oportunitati infinite de distractie.

Studentia este o perioada extraordinara de care trebuie sa te bucuri la maxim. Te intelegem daca ai emotii sau daca deja iti faci o groaza de planuri imaginandu-ti cum va fi viata ta pentru urmatorii 3, 4 sau poate chiar 6 ani, in functie de facultatea aleasa. Nimeni nu a spus ca este usor, dar este o etapa interesanta in urma careia vei ramane cu amintiri frumoase si din care vei avea multe de invatat.

Peste ce probleme vei da in calitate de student in Bucuresti

Daca te muti pentru prima oara in Bucuresti, vei face cunostinta cu rechinii imobiliari. Probabil vei schimba mai multe garsoniere/ apartamente pana vei gasi locul care iti va sugera ideea de acasa. Iti sugeram sa apelezi la persoane care au mai stat in chirie care sa te ajute in cautarea ta si care sa poata depista anunturile false. Din pacate, nu poti avea incredere in tot ceea e gasesti in anunturile de pe internet si va trebui sa depui putin mai mult efort pentru a nu fi tras pe sfoara. Insa odata mutat, vei petrece ore in sir pe site-urile cu mobila si decoratiuni pentru a-ti personaliza spatiul de lucru.

Gasirea primului tau job

Cu totii ne-am dori sa stam acasa si sa ne dea parintii bani de chirie, mancare, eventual si pentru iesirile in oras. Insa acest lucru nu este posibil, mai ales in conditiile in care Romania se numara printre tarile din Europa cu cel mai mic nivel al salariului minim pe economie. In ajutorul tau sar site-urile care posteaza articole pentru studenti cu diferite oferte de angajare. Poti de asemenea sa te inscrii in diferite grupuri de pe Facebook unde se posteaza anunturi de angajare. Majoritatea posturilor pentru studenti sunt entry-level si nu vei avea neovie de experienta pentru a aplica. Fa-ti un CV si aplica mai ales la joburile part-time care iti permit sa ajungi si la cursuri ca sa nu iti afecteze rezultatele academice.

Viata sociala versus sesiune

Vei vedea ca examenele din sesiune sunt mult mai grele decat orice altceva ai experimentat pana acum. Nu e ceva de speriat, dar fiind un nivel superior de invatamant, cresc si pretentiile profesorilor. Vor fi perioade in care vei sta zile intregi inchis in camera incercand sa retii definitii si formule. In acelasi timp, iti vor scrie prietenii sa iesiti la film, ori sa beti ceva in oras, iar tu vei fi nevoit sa ii refuzi. Daca ai grija sa te duci la cursuri si seminare astfel incat sa faci prezentele minime, iti faci proiectele si incerci pe cat poti tu sa fii activ la ore, vei primi puncte bonus. Acest lucru iti va usura nota finala de la examen asa ca incearca sa aflii ce pretentii are fiecare profesor inca de la inceputul semestrului.