Cum sa selectati profile led pentru un proiect arhitectural?

De cele mai multe ori, vorbim despre profile led pentru spatii comerciale sau casnice si le asociem cu modalitati sustenabile si de durata pentru iluminarea unor incaperi.

La ora actuala exista doua tipuri de profile din aluminiu led, care se deosebesc in functie de cateva trasaturi. Unul dintre acestea este profilul aluminiu banda led, cunoscut si sub numele de profil led clasic. Acesta este cel mai des utilizat si apare sub diverse forme, de la Profil Aluminiu U, Profil Aluminiu Incastrat, Profil Aluminiu aplicat, Profil LED Rigips, Profil Aluminiu Rotund, Profil aluminiu Dublu, Profil LED Colt si poate avea dimensiuni de la 1 pana la 2 metri. Pentru a identifica acest profil se poate remarca dispersorul mat sau transparent pe care acesta il prezinta. Aditional, va trebui sa cumparati si sursa de alimentare, accesoriile si banda LED.

Profilele led clasice se potrivesc zonelor fara un iluminat puternic, in care se doreste doar unul de tip ambiental. Pentru a creste intensitatea luminozitatii se va apela la alte corpuri de iluminat led. Profilele din aluminiu cu banda led ajuta la racirea ledurilor si la mentinerea acestora functionale pe o perioada mai indelungata de timp.

In ceea ce priveste pretul pentru aceste profile led, acesta este unul accesibil si in plus va trebui sa fiti pregatiti sa platiti aditional pentru achizitia benzii led si a accesoriilor aferente. Fiind un iluminat de tip punctiform, va trebui sa alegeti un dispensor mai gros, pentru a impiedica observarea ledurilor si pentru a obtine o lumina mai uniforma.

Un alt tip de profile led este cel linear luminos. Profilele din aluminiu luminoase nu sunt la fel de cunoscute ca si cele clasice, insa sunt mult mai eficiente. Acest lucru se datoareaza faptului ca aluminiul este mai gros si de o calitate superioara si poate fi achizitionat in trei culori: alb, gri si negru.

Un alt avantaj este faptul ca nu va trebui sa platiti separat pentru sistemul de iluminat si trasformator, acestea fiind deja incluse,iar cantitatea de lumina furnizata este mult mai mare decat la profile led clasice. Acest corp iluminat se foloseste pentru iluminat direct si are dimenisuni mai mari. De asmenea, profilele led luminoase sunt deopotriva mai rezistente si fiabile.

Pentru ca fiecare client are nevoile si asteptarile sale, este normal sa se opteze pentru una dintre cele doua variante. Profilul led clasic presupune mai putine costuri si acopera un iluminat ambiental. In acest caz, nu merita sa investiti prea multi bani pentru un iluminat complet. Pe de alta parte, profilul luminos led linear are alte principii de functionare si este practic un corp de iluminar complet, care nu numai ca este placut din punct de vedere estetic, insa genereaza o lumina directionala si uniforma, exact acolo unde aveti nevoie.

Versatilitatea acestor profile led ofera flexibilitate privind definirea unghiurilor, a culorilor si a curbelor. Culorile cu pulbere de culori RAL si temperaturile de culoare pot defini o anumita modalitate de percepere a luminii de catre ochiul uman si aici se poate discuta despre un anumit model, in functie de proiect. Fiecare temperatura poate ajuta la crearea unei atmosfere speciale, de la alb rece pana la alb cald sau netru. De exemplu, cel din urma este potrivit pentru birouri si centre comerciale sau magazine.

Pentru a primi informatii despre ultimele inovatii in domeniul industriei de iluminat, compania ProfilistLED sta la dispozitia clientilor sai cu tehnologii avansate si proiecte de perspectiva. Cu o exeprienta vasta in domeniu, aceasta si-a asigurat un loc dominant in aceasta industrie si isi sustine clientii cu solutii eficiente de iluminat, inca din 2016.