Echipamente necesare pentru deschiderea unui fast food

Fie ca esti la început de drum sau deja cunosti bine itele nisei de fast food, vei avea cam aceleasi probleme pe masura ce cresti – singura diferenta fiind modul în care poti reactiona din punct de vedere financiar. Multe afaceri de fast food încep cu un buget foarte strans care nu permite prea multe jonglerii, numai ca pe viitor se confrunta cu probleme care ar fi trebuit depasite de la bun început.

Pentru asta ai nevoie de o planificare foarte buna, angajati eficienti, o locatie avantajoasa si suport financiar bun. Foarte mult din afacerea ta de fast food depinde de echipamentele alese – una dintre cele mai importante parti ale companiei tale.

Restaurantele au nevoie de o gama bogata de echipamente pentru a-si îndeplini activitatea. În functie de meniul ales, acestea pot fi diferite de la restaurant la restaurant. Însa, cand vine vorba de fast food, echipamentele sunt destul de standard indiferent de bucatarie.

Ai nevoie de o casa de marcat, o zona cu echipamente de bucatarie si rafturi cu stocuri de produse. Nu trebuie sa stii din start cum va arata exact design-ul restaurantului tau: majoritatea fast food-urilor au o zona mica pentru luat masa, un bufet pentru preluat comenzi si o zona unde se prepara mancarea.

Cu siguranta echipamentele tale de fast food vor include si un congelator si frigider pentru a pastra mancarea proaspata si un echipament pentru a încalzi preparatele.

Unele echipamente de fast food sunt mai usor de integrat (rafturi, bucatarii mici), în timp ce altele sunt mai scumpe si mai greu de înteles (cuptoare, prajitoare). trebuie sa te asiguri ca ai toate echipamentele necesare si ca aceste echipamente sunt de buna calitate – de aceea, îti recomandam ca atunci cand vrei sa achizitionezi echipamente de fast food, sa cauti numai echipamente noi.

Totusi, aceasta alegere poate consuma foarte mult din fondurile unui business si te poate trage în spate din punct de vedere financiar pe termen lung.

Cealalta optiune implica echipamente fast food second hand. acestea, însa, sunt mai predispuse la defectiuni si pot ajunge în punctul în care nu mai pot fi reparate si revenim la ideea de echipamente de fast food noi. Într-un restaurant fast food echipamentele sunt folosite în fiecare zi – de aceea, sansele ca ele sa fie înlocuite cresc pe masura ce afacerea ta înainteaza.

O alternativa poate fi închirierea echipamentelor fast food – astfel te poti bucura de calitate fara a trebui sa te sperie împrumuturile la banci sau responsabilitatea de a repara aparatul în caz ca acesta se strica. Cu un contract de închiriere, tot ce trebuie sa faci este sa platesti o rata lunara fixa, iar totul este acoperit: de la mentenanta la reparatii si upgrade-uri.

Dar pentru cei care evita jumatatile de masura, cea mai buna solutie este tot alegerea din prima instanta a unor echipamente de fast food noi, avantajoase ca raport calitate-pret. Daca investesti inteligent de la bun început, poti evita cheltuieli neprevazute pe viitor si te poti concentra mai mult pe dezvoltarea afacerii!