In Feng Shui, bucataria reprezinta hrana si prosperitate. Modul in care iti aranjezi si organizezi bucataria poate influenta dramatic sanatatea si, in mod surprinzator, averea pe care o ai.

De pilda, lemnul este elementul care reprezinta averea si trebuie sa existe in coltul din sud-est, conform preceptelor antice Feng Shui. Deci, daca aragazul tau se afla in sud-estul bucatariei, averea ta poate fi „arsa”. Cu toate acestea, din moment de mancarea este echivalenta cu averea in China, numarul de ochiuri de pe aragaz ar putea si ele sa reprezinta bunastarea. De aceea, este bine sa pui o oglinda in spatele ochiurilor de aragaz, pentru a-ti „dubla averea”.

Plasarea bucatariei in cadrul casei

Unde se afla bucataria?

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand analizezi o bucatarie din punct de vedere Feng Shui este plasarea acesteia in ceea ce priveste toata casa.

Din pacate, atunci cand cumparam o locuinta nu putem sa hotaram plasarea bucatariei in raport cu celelalte camere, dar daca lucrezi cu constructii noi sau faci renovari extinse, in mod ideal, bucataria ar fi bine sa fie asezata in partea din spate a casei, cel putin in spatele liniei centrale a casei.

Este bine ca bucataria sa nu se afle aproape de intrarea in casa, deoarece tinde sa faca probleme vietii tale din punct de vedere nutritional si digestiv.

Aspectul bucatariei

Este foarte important ca bucatarul sa se afle intr-o pozitie dominanta in timp ce gateste la aragaz. Bucatarul ar trebui sa poata vedea clar usa fara sa se intoarca in jur.

Multi consultanti Feng Shui recomanda agatarea unui obiect reflectorizant, cum ar fi o oglinda sau o foaie de aluminiu decorativa, in spatele aragazului. Suprafata reflectorizanta poate fi de orice dimensiune, dar cu cat este mai mare, cu atat mai puternica va fi corectia si beneficiul.

In China, numarul ochiurilor de aragaz reprezinta averea familiilor. Prin adaugarea unui element reflectorizant ca o oglinda in spatele arzatoarelor esti mai eficient in „dublarea averii”.

Lumina Feng Shui in bucatarie

In orice camera, luminile fluorescente nu promoveaza starea buna de sanatate; ele sunt in mod constant palpaitoare, afectand ochii si sistemul nervos si provocand hipertensiune arteriala, oboseala la nivelul ochilor si dureri de cap.

In bucatarie nu ar trebui sa existe umbre, mai ales in timp ce gatesti si pregatesti mancare. Asigura-te ca bucataria ta este bine luminata cu becuri incandescente sau becuri halogene.