Idei de vacanta in Romania pentru anul 2021

Desi ne confruntam cu fel si fel de restrictii legate de calatorit, nu inseamna ca trebuie sa incetam sa ne sastisfacem pofta de a vizita noi locuri si atractii turistice. Din fericire, tara noastra adaposteste o sumedenie de locuri si obiective turistice uluitoare, pe care cu siguranta nu ai reusit sa le vezi pe toate. Iar in Romania putem calatori fara probleme, respectand desigur toate cerintele si conditiile impuse de catre autoritati pentru a evita raspandirea noului coronavirus.

Daca planuiesti mai multe vacante in Romania pentru anul 2021, iata cateva sugestii:

​Delta Dunarii

Inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, Delta Dunarii este, an de an, una dintre cele mai vizitate destinatii turistice de la noi din tara. Iar acest lucru nu este deloc surprinzator. Aceasta gazduieste cea mai mare biodiversitate de pe intreaga planeta, cea mai mare suprafata compacta de stuf si o multime de specii de pasari, pesti, reptile si mamifere ce fac deliciul vizitatorilor.

​Salina Turda

Cea mai impresionanta salina de la noi din tara, Salina Turda, situata in zona Durgau-Valea Sarata din apropierea orasului Turda, in judetul Cluj, este si ea unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania din ultimii ani. Cu un aspect realmente spectaculos ce pare a fi desprins din filmele SF, salina a fost conceputa ca un muzeu neobisnuit intr-o mina de sare.

​Satul Viscri

Un alt loc la mare cautare atat in randul turistilor romani, cat si in randul vizitatorilor veniti de peste hotare, satul Viscri din judetul Brasov a devenit cunoscut din momentul in care Printul Charles, mostenitorul coroanei britanice, a cumparat o casa aici. Inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, Viscri este ca o intoarcere in timp: are case vechi, unele de cateva secole, pline de culoare si cu un farmec aparte, peste care se inalta o biserica fortificata saseasca cu adevarat impresionanta.

​Cascada Bigar

In anul 2013, jurnalistii de la The World Geography au clasat-o pe primul loc intr-un top al celor mai frumoase cascade unice din intreaga lume. Vazandu-o, vei intelege de ce. Apa ce curge la cascada este bogata in calcar si se varsa in raul Minis de pe o stanca de circa 8 metri inaltime, acoperita cu muschi, formand o imagine ce pare a fi desprinsa din basme. In plus, nuantele apei de sub cascada se schimba in functie de cum cade lumina, dandu-ti impresia ca apa este atat de vie, ca un spectacol al naturii.

​Castelul Peles

Calcand putin pe urmele regilor Romaniei, o vizita la Castelul Peles din Sinaia te va impresiona nespus. Construit intre anii 1873 si 1914, castelul avea sa fie resedinta de vara a regelul Carol I al Romaniei si se mandreste cu o arhitectura splendida, realizata dupa planurile lui Johannes Schultz, Karel Liman si Carol Benesch, dar si cu un interior bogat ornamentat. Printre salile incluse in traseul turistic se numara Salile de Arme, Sala Florentina, Sala de Concerte, Apartamentul Imperial, Biblioteca Regala, Sala de Muzica unde insusi George Enescu obisnuia sa cante, Sala de Consilii, etc.