Importanta reciclarii deseurilor

Reciclararea, cu precadare in sec. 21, este cea mai buna calea de avea un impact pozitiv asupra mediului in care traim. Trebuie sa actionam cat de repede putem intrucat cantitatea de deseuri pe care le producem creste ingrijorator de mult de la an la an. Este nevoie sa constientizam ca avem un impact asupra mediului inconjurator prin multe din obiceiurile zilnice, incepand cu separarea tipurilor de gunoi din casa. Daca reusim sa utilizam produse vechi in feluri noi si utile, inseamna ca reciclam.

Cand ne gandim la reciclare e bine sa luam in considerare intregul ciclu – reduce, reutilizeaza si recicleaza. Am fost neglijenti in privinta felului in care afectam planeta, insa este cazul sa ne schimbam mentalitatea pentru conservarea mediului natural, prin reducerea gunoaielor.

Conform statisticilor, prin reciclarea aluminiumului, spre exemplu, se economiseste 95% din energia necesara pentru producerea de aluminiu nou, din minereu, reciclarea fierului si otelului are ca rezultat o economie de 74%, reciclarea cuprului 85%, iar reciclarea hartiei 64% si a plasticului peste 80%, toate acestea facandu-se din materiale care altfel ar fi luat calea gropilor de gunoi.

GreenWEEE International SA este cea mai mare unitate de tratare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din Romania. Compania a fost infiintata in ianuarie 2007 la Buzau si a inceput activitatea de productie in februarie 2009, in localitatea Frasinu, situata la 5 km de centrul orasului Buzau. Investitia initiala de 10 milioane de euro a permis construirea unei moderne hale de productie si achizitia unora dintre cele mai performante tehnologii de tratare DEEE.

Un rol important in curatarea si protejarea mediului natural din Romania, il joaca si firma ECO REMAT. SC ECO REMAT SRL achizitioneaza deseuri  din multiple surse, incluzand: companii feroviare si aeriene, obiecte casnice, dezmembrari automobile, ateliere mecanica auto, surse din constructii, acoperisuri, demolari, fabrici, mori, turnatorii, structuri pentru cladiri, ferme, agentii guvernamentale nationale, regionale si municipale, spitale, universitati, scoli, constructori de masini, programe de colectare municipale, birouri, magazine, hoteluri, restaurante, instalatori si electricieni, armata, alte firme utilitare.

Stiati ca…

Fabricarea hartiei reciclate produce cu 74% mai putina poluare a aerului si cu 35% mai putina poluare a apei decat fabricarea hartiei nereciclata?