Plantele de interior aduc prospetime si frumusete fiecarei locuinte, oferind, totodata, o personalitate specifica. Plantele de interior sunt un real tratament pentru cei care nu au spatiu pentru o gradina si stau in apartamente cu doar cativa zeci de metri patrati. Chiar daca nu te pricepi la plante, poti foarte usor sa intretii anumite specii de flori in apartamentul tau, fara a fi nevoie sa le tratezi prin fel si fel de metode dificile.

Iata care sunt plantele cel mai usor de intretinut intr-un interior:

Ficus (Ficus benjamina) – O planta care creste destul de mare, insa este usor de ingrijit

Ficusul este o planta foarte frumoasa care poate fi crescuta in apartament sau in casa. Acesta poate ajunge pana la 30 de metri inaltime, asadar trebuie sa fie taiat in mod regulat, pentru a pastra o dimensiune potrivita locuintei tale. Ficusul are un aspect elegant, are frunze catifelate si luminoase, oferind un plus estetic spatiului in care l-ai amplasat. Aceasta planta are nevoie de lumina pentru a se putea dezvolta in mod corespunzator, este sensibila la frig si necesita apa de doua-trei ori pe saptamana. Ficusul este foarte sensibil la schimbare, iar atunci cand este mutat intr-un spatiu nou, frunzele incep sa ii cada. Cu toate acestea, ficusul este destul de rezistent si creste relativ usor.

Begonia – O floare cu un aspect foarte atragator

Aceasta planta colorata este absolut fabuloasa atunci cand sta in cosuri suspendate sau in ghivece. Begonia prefera umbra partiala, dar are nevoie de multa lumina si aer. Exista o varietate de begonii care iti pot face apartamentul extrem de colorat, fara a fi nevoie de prea multa ingrijire. Frunzele begoniei sunt pline de culoare si textura, insa au nevoie de umiditate ridicata, iar iarna sunt destul de sensibile.

Iedera Diavolului (Epipremnum aureum)

Iedera Diavolului este planta de interior care se ingrijeste cel mai usor. Acestea au nevoie doar de putina taiere din cand in cand si de o lumina naturala moderata. Aceasta nu numai ca se intretine usor, dar arata si foarte frumos agatata in cosuri sau in ghivece. Iedera Diavolului trebuie, in mod evident, udata o data sau de doua ori pe saptamana, insa acest proces nu trebuie efectuat in mod abuziv, deoarece frunzele se pot ingalbeni si, in final, vor cadea.