TOP 3 motive pentru care sa faci un audit energetic industrial pentru sediul afacerii tale

audit energetic industrial
audit energetic industrial

Activitatea companiilor de productie sau a prestatorilor de servicii care consuma o cantitate mare de energie pentru a functiona are capacitatea de a afecta resursele naturale. Pentru ca utilizarea resurselor de energie sa se faca intr-o maniera cat mai convenabila pentru afaceri, dar si pentru mediul inconjurator, firmele care consuma peste 1.000 tone echivalent petrol anual trebuie sa recurga la un procedeu care poarta denumirea de audit energetic industrial. Afla ce presupune si de ce merita sa faci un astfel de audit!

De ce sa apelezi la un audit energetic industrial

Auditul energetic industrial este o verificare periodica, efectuata o data la patru ani, prin care se analizeaza consumul de energie inregistrat de o firma la sediul sau, dar reprezinta si metodele prin care acesta poate fi imbunatatit. Verificarea presupune doua tipuri de actiuni. 

In primul rand, se analizeaza consumul de energie inregistrat in ultimii trei ani, dupa care se verifica specificul sediului business-ului, pentru a fi identificate elementele care pot fi imbunatatite in vederea scaderii consumului de energie. Sunt trei motive principale pentru care ai putea sa doresti efectuarea unui astfel de audit pentru firma ta. Iata care sunt acestea:

  1. Este obligatoriu prin lege

Legea 121 din 2014 obliga toate companiile care inregistreaza un consum de energie mai mare de 1.000 de tone echivalent petrol pe an sa efectueze, o data la fiecare 4 ani, un audit energetic industrial. Aceasta verificare poate sa fie efectuata prin intermediul unei firme sau specialist acreditat ANRE. Asadar, un prim motiv consta in obligativitatea auditului, in cazul in care firma pe care o gestionezi se incadreaza in categoria celor mentionate in lege.

  • Te ajuta sa contribui la un mediu mai sanatos

Poluarea si gestionarea deficitara a resurselor naturale reprezinta preocupari tot mai importante la nivel social, astfel ca orice afacere care isi da silinta de a avea o activitate cat mai ecologica va fi vazuta mai bine de catre clienti. Un audit energetic industrial te ajuta sa gasesti metode prin care sa consumi mai putina energie si sa reduci nivelul de poluare al firmei tale, ceea ce te va ajuta atat din punct de vedere moral, cat si din punct de vedere al imaginii pe care o are afacerea ta.

  • Iti permite sa economisesti

Scaderea consumului de energie atrage si o diminuare a valorii pe care o au facturile pe care trebuie sa le platesti. Astfel, scazi nivelul unora dintre cele mai semnificative cheltuieli si intr-un interval foarte scurt de timp, vei putea observa o crestere a profiturilor.

Daca ai decis ca este timpul sa iei masurile necesare in vederea efectuarii unui audit energetic industrial, acceseaza site-ul Elsaco.com si descopera cum poti lua legatura cu specialisti acreditati in domeniu.Acestia te vor ajuta sa rezolvi rapid problema dosarului de audit. 

In plus, ei iti vor oferi si un set de recomandari utile prin care sa imbunatatesti activitatea firmei tale din punct de vedere energetic. In cel mai scurt timp vei observa o scadere a consumului de energie si implicit, o diminuare a cheltuielilor aferente. Alege sa colaborezi cu profesionisti pentru un proces rapid si care ofera cele mai bune rezultate pentru business-ul tau.