Cat de mult conteaza display-ul telefonului tau smartphone?

display-ul telefonului tau smartphone

Printre primele lucruri la care te uiti atunci cand vrei sa achizitionezi un nou smartphone este display-ul, caci acesta este extrem de important pentru fiecare utilizator in parte. De aceea, este necesar sa fii cat mai informat atunci cand incepi cautarile.

 Ce ar trebui sa stii despre dimensiunea ecranului?

Unitate de masura pentru display este inch-ul, iar atunci cand pentru un model de smartphone este specificata o anumita dimensiune, aceasta reprezinta masurarea pe diagonala. Un inch este egal cu 2.54 cm, de aceea, atunci cand in detaliile smartphone-ului vei vedea o anumita dimensiune, poti calcula singur cat este acesta de mare.

Ce este rezolutia display-ului?

Termenul de rezolutie se refera la numarul de pixeli necesari pentru a forma o imagine. Bineinteles, este necesar ca aceasta sa fie cat mai mare, caci imaginile, video-urile sau chiar jocurile se vor vedea mult mai bine si mai in detaliu.

Exista mai multe tipuri de rezolutii, printre care Full HD( 1920*1080 pixeli), HD( 1280*720 pixeli), HD+( 2048*1080 pixeli) sau Ultra HD( 3840*2160 pixeli).

Atunci cand iti doresti imagini de calitate, trebuie sa tii cont si de un alt aspect, si anume densitatea punctelor( dot density). Rezolutia dpi trebuie, de asemenea, sa fie cat mai mare si este reprezentata de numarul de puncte dintr-un patrat cu laturile de 1 inch.

Ce tipuri de display-uri exista?

Exista trei tipuri de display-uri din care poti alege, iar despre acestea voi relata mai jos.

Display-ul LCD este realizat din mai multe straturi si ofera o buna calitate a imaginii. De asemenea, reactioneaza foarte bine la lumina soarelui, insa consumul de energie este mai mare.

Display-ul OLED este realizat dintr-un material ce poarta numele de polimer, iar calitatea imaginii este mai buna decat in cazul LCD. Consumul de energie este, si acesta, mai mic decat in cazul LCD.

Display-ul AMOLED este realizat dintr-un material organic, insa durata de viata este mai scurta si au o vizibilitate mai slaba in lumina soarelui.

Display-ul Super AMOLED este realizat de catre cei de la Samsung, la acesta fiind diferit faptul ca reflecta mult mai putin lumina soarelui.

Cum stii care este marimea potrivita a ecranului?

Atunci cand iti doresti un nou smartphone, trebuie sa iei in calcul mult mai multe aspecte, nu doar cele legate de functiile suplimentare sau pentru ca este o noutate pe piata smartphone-urilor.

Trebuie sa alegi un model de telefon tinand cont de greutatea sau grosimea lui, trebuie sa ai in vedere modul in care il vei utiliza si care sunt cele mai utilizate aplicatii, de aceea, alegerea dimensiunii unui ecran depinde de toate aceste aspecte.