Cum se fabrica incaltamintea la comanda?

Daca nu gasesti o pereche de incaltaminte care sa se potriveasca piciorului tau sau daca pur si simplu vrei sa ai incaltaminte personalizata, atunci poti sa optezi pentru o pereche de incaltari facute la comanda.

O astfel de pereche va lua exact forma pe care o doresti, va fi extrem de conforabila si de rezistenta, insa va fi si destul de greu de produs. Incaltamintea la comanda are o calitate superioara daca este facuta de un pantofar cu experienta, insa cu siguranta are si un cost destul de mare.

Care sunt fazele de productie ale unei perechi de incaltaminte la comanda?

In primul rand trebuie sa fie studiat design-ul. Stilistul va desena modelul pe o hartie si va incerca sa il reproduca pe un prototip de plastic.

In faza in care se alege design-ul ,se alege si tipul de piele ce urmeaza a fi folosita, care se potriveste cel mai bine cu modelul.

Dupa dezvoltarea modelului si stabilirea fiecarei bucati de piele sau de material ce va intra in compozitia incaltarilor, se trece la taierea materialului. De regula, aceasta se face cu niste cutite speciale pentru piele ( daca pantofii sunt din piele ), care permit o taiere perfecta.

Toate aceste actiuni sunt urmate de coaserea partilor superioare si de adaugarea suporturilor in punctele in care este stres mai mare, adica in partea de varf si in partea de calcai.

Urmatorul pas este asezarea pe last, adica pe un suport din plastic ce reproduce foarte bine forma piciorului. Aici este montata parte superioara a incaltarilor si se adauga si talpa.

Dupa aceea se aplica tocul si se asambleaza partea de sus, pornind de la varf catre calcai.

Dupa ce totul este montat, se curata incaltamintea in asa fel incat sa nu existe surplus de material si se scoate lastul. Ultimul punct este tintuirea tocului si aplicarea unui strat curatator.

Dupa ce pantofii sunt gata, acestia sunt controlati pentru a se garanta calitatea si sunt oferiti utilizatorului final.

Cu siguranta, optarea pentru incaltaminte la comanda este o solutie care iti poate aduce un confort maxim pentur picior si in ciuda pretului mai ridicat, te poti bucura de incaltaminte pentru o perioada lunga de timp.

Citeste si Cum intretii corect o pereche de incaltaminte