5 criterii pentru alegerea celei mai buni usi de intrare in apartament

usi de intrare apartament
usi de intrare apartament

Ferestrele, mobilierul, dar si usa de la intrare sunt foarte importante pentru orice apartament. Indiferent ca este un apartament renovat sau nou, locuinta ta trebuie sa fie dotata cu o usa buna.

Cele mai bune usi de intrare apartament sunt cele care iti plac vizual, dar care te si ajuta sa garantezi siguranta si un nivel ridicat de confort locuintei tale. Iata cele mai importante cinci criterii in functie de care sa iti alegi usa!

Criteriile in functie de care alegi usi de intrare in apartament

  1. Rezistenta – usa de la intrarea in locuinta este o investitie importanta pe care iti doresti sa o faci cat mai rar cu putinta. Daca iti renovezi apartamentul sau iti amenajezi unul nou, este important sa alegi o varianta de usa care sa garanteze o rezistenta cat mai indelungata. O usa metalica produsa din tabla zincata si dotata si cu ranforsari speciale iti ofera garantia unei utilizari care poate sa se extinda si la zeci de ani. 
  1. Siguranta – rolul principal pe care il are usa de la intrarea in apartament este acela de a te proteja impotriva tentativelor de intrare prin efractie. Pe langa structura din tabla zincata si ranforsarile metalice speciale, usa potriva trebuie sa aiba si sisteme de siguranta de ultima generatie. Este vorba despre shielduri cu protectie dubla, cilindri rezistenti si sisteme de inchidere multiple. 
  1. Confortul fonic – al treilea criteriu de care trebuie sa tii cont cand iti alegi usa pentru apartament este reprezentat de capacitatea acesteia de a izola foarte bine din punct de vedere fonic. Fonoizolatia pe care trebuie sa o ofere un model de usa modern este de 34 dB si se face prin garnituri din cauciuc instalate pe blat si pe toc.
  1. Confortul termic – stiai ca usa te poate ajuta sa ai facturi mai mici? Acest lucru este posibil atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara, daca alegi sa montezi o usa care sa ofere izolare termica la standarde ridicate. Izolarea se poate face in cele mai bune conditii daca se aplica poliuretan prin injectare sub presiune, in caseta metalica a unei usi de intrare in apartament. 
  1. Designul – pe langa rolul esential pe care il are, din punct de vedere functional usa de la intrarea in apartament reprezinta si un element deosebit de important din punct de vedere estetic. Indeosebi la interior, aceasta poate imbunatati aspectul general al locuintei. 

Trebuie sa o alegi astfel incat sa se potriveasca cu stilul decorativ adoptat. In functie de preferinte, poti alege optiuni minimaliste, elegante sau moderne. Daca alegi sa cumperi usa de la un distribuitor sau producator de calitate, vei avea de unde sa alegi cea mai buna optiune pentru locuinta ta.

Intra pe Maco.ro daca iti doresti sa gasesti o usa care sa bifeze toate criteriile prezentate. Cea mai buna usa de intrare in apartament este cea care iti completeaza locuinta atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere estetic. Fie ca renovezi sau amenajezi un apartament nou, usa trebuie sa fie una solida si rezistenta, astfel incat sa iti ofere protectia necesara pe termen lung.