5 motive pentru care elevii trebuie sa invete engleza

Exista multe motive pentru care invatarea unei limbi noi este o idee buna. Acest lucru iti permite sa comunici cu oameni noi. Acest lucru te ajuta sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva diferita sau sa intelegi mai bine o alta cultura. De asememea, cunoasterea limbii engleze ajuta elevul sa ii poata asculta si intelege mai bine pe ceilalti. Are chiar beneficii pentru sanatate, deoarece studiile au aratat ca mintile oamenilor care vorbesc doua sau mai multe limbi sunt mai active si raman mai sanatoase mult mai tarziu in viata. Engleza clasa 8 este o materie care trebuie parcursa deoarece vine sa sustina si sa consolideze cunostintele dobandite in anii anterior.

Engleza este limba oficiala a 53 de tari

Engleza este limba materna a 400 de milioane de oameni de pe glob. Nu numai asta, dar engleza este limba oficiala a mai mult de un sfert din tarile lumii. Prin urmare sunt numeroase persoane noi cu care poti comunica doar prin invatarea limbii engleze. In plus, pentru ca fiecare popor vorbeste engleza cu un anumit accent specific, in manualul de engleza clasa a 8 a sunt oferite si CD-uri sau aplicatii audio in care elevul trebuie sa inteleaga si sa raspunda la intrebari pe baza a ceea ce spun persoanele care nu vorbesc nativ engleza, ceea ce incurajeaza schimburile culturale.

Este cea mai vorbita limba din lume

In plus, engleza este „a doua limba” ca si utilizare din intreaga lume. Desi in general mandarina si spaniola sunt limbile materne a mai multor oameni, majoritatea oamenilor din intreaga lume aleg sa invete engleza dupa limba materna. De fapt, una din cinci persoane de pe planeta vorbeste sau intelege cel putin o parte din engleza. Prin urmare elevii ar trebui sa fie atenti la ceea ce se preda la limba engleza clasa 8, precum si la toti ceilalti ani de studiu.

Aceasta face ca engleza sa fie una dintre cele mai utile limbi pe care le-ai putea invata. Pana la urma, nu vei putea invata toate cele 6.500 de limbi din lume, dar cel putin folosind engleza vei putea comunica cu oameni din toate tarile.

Te poate ajuta sa obtii un loc de munca mai bun

Afacerile devin tot mai internationale, iar engleza este vazuta ca o abilitate esentiala pentru tot mai multe locuri de munca. Exista unele organizatii care isi desfasoara intreaga afacere in engleza, indiferent unde se afla in lume. Pentru ca elevul sa aiba oportunitatea de a obtine un salariu mai bun sau de a avea un job bun, este recomandat sa fie incurajat sa invete limba engleza cat mai bine.

Calatoriile sunt mai usoare

Dupa cum am mentionat anterior, engleza este a doua limba din lume. Aceasta inseamna ca, invatand limba engleza, iti va deveni mai usor sa calatoresti acolo unde vrei. De exemplu, anunturile aeronavelor, programele trenurilor, informatiile de urgenta si indicatoarele rutiere sunt adesea traduse in engleza, in special in tarile care folosesc un alt tip de alfabet. De asemenea, daca nu poti gasi alti calatori sau localnici care vorbesc limba materna, esti sigur ca poti gasi pe cineva care intelege putin engleza. In momentul in care elevul invata limba engleza isi va surprinde de fiecare data parintii in momentul in care calatoreste in afara tarii.

Engleza este limba mass media

Cea mai mare parte a continutului de pe Internet este scrisa in engleza. Multe dintre cele mai mari agentii de stiri din lume, inclusiv cele responsabile de rapoartele de televiziune, ziare, reviste si stiri radio, produc continut in limba engleza. Unele dintre filme, emisiuni TV si muzica pop preferate sunt cu siguranta in engleza.

Engleza este limba internationala a mass-media si a artelor si, daca elevul vrea sa acceseze cat mai multe productii artistice posibile, fara a fi nevoie sa se bazeze pe traduceri, este cea mai utila limba pe care o poate invata in prezent.

Toate aceste motive fac ca limba engleza sa fie recomandata inca de la cele mai mici clase si inca de cand copilul invata sa vorbeasca si sa relationeze cu lumea din jurul sau. Avand in vedere acest aspect, studiul limbii engleze in scoli are loc progresiv si in clasa a 8-a elevul isi consolideaza cunostintele si se pregateste pentru noile abordari ale limbii engleze de la liceu.