Ai de reparat daune in baza unei asigurari Groupama? Iata ce trebuie sa faci imediat dupa accident!

constatari Groupama
constatari Groupama

Groupama Asigurari este unul dintre cei mai importanti asiguratori din Romania. Companie cu traditie indelungata in tara noastra, Groupama este o firma la care foarte multi posesori de autoturisme apeleaza pentru a incheia polite de asigurari RCA sau CASCO. Daca esti in situatia de a trebui sa remediezi daune auto in baza unei polite incheiate la acest asigurator, trebuie sa stii care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi, imediat dupa ce s-a produs un accident, dar si la cine trebuie sa apelezi pentru constatarea daunelor. 

Este esential sa stii, in primul rand, ca avizarea daunei si constatarea acesteia sunt procese diferite si trebuie prioritizate in mod distinct. Doar urmand pasii in ordinea lor corecta si in acord cu prevederile contractuale vei putea sa beneficiezi de o decontare rapida si garantata. Iata ce trebuie sa faci imediat dupa un accident auto si la ce tip de institutie trebuie sa apelezi daca vrei sa ai parte de constatari Groupama care sa garanteze decontarea rapida!

Constatari Groupama: ce trebuie sa faci imediat dupa accident

Nimeni nu isi doreste sa aiba parte de incidente in trafic. Fie ca este vorba despre accidente provocate din vina ta sau despre neplaceri produse ca urmare a actiunilor altor participanti la trafic, acestea trebuie tratate cu seriozitate si implica eforturi pentru remedierea eventualelor daune. In cazul in care esti implicat intr-un astfel de incident, inainte de a ajunge la un centru de constatari Groupama, trebuie sa obtii avizarea daunei din partea asiguratorului. Acesta trebuie sa fie contactat chiar in ziua producerii accidentului.

Este necesar sa ii oferi companiei asiguratoare urmatoarele informatii: 

  • datele de contact si datele de identificare ale persoanelor implicate in incident;
  • cauzele producerii incidentului;
  • detalii despre circumstantele accidentului, precum data, locul si ora;
  • datele de identificare ale autoturismelor implicate in eveniment;
  • detalii despre starea autoturismului avariat;
  • locul in care se doreste efectuarea de constatari Groupama.

Toate aceste informatii sunt necesare pentru obtinerea avizarii daunei, care trebuie sa fie acordata imediat dupa producerea evenimentului. Constatarea se poate efectua intr-un centru specializat, ulterior, insa avizarea este prioritatea numarul unu, pentru a avea certitudinea ca vei beneficia de decontarea reparatiilor, in baza politei de asigurare. Pentru a putea avea certitudinea unei decontari rapide, este recomandat sa apelezi la un centru de daune care are parteneriat cu firma de asigurari. 

Dupa ce alegi un centru de constatare, trebuie sa te programezi telefonic sau prin intermediul formularului online. Un centru bun te va ajuta sa completezi dosarul de daune si iti va oferi posibilitatea de a te programa la service in aceeasi locatie. De asemenea, centrele de daune de top iti vor garanta reparatii rapide, in maximum 5 zile, in cazul daunelor majore. In timpul reparatiilor, pe care le vei putea urmari online, vei beneficia si de masina la schimb. 

Daca ai de efectuat constatari Groupama, intra pe CarsInv.ro si descopera cum poti rezolva rapid orice problema si cum poti beneficia de o decontare rapida a cheltuielilor cu reparatiile, prin intermediul unui centru care dispune de parteneriat cu firma de asigurari. Alege sa iti repari masina intr-un centru modern si profesionist!