Cele mai bune industrii pentru care pot lucra tinerii din Romania

Tinerii din zilele noastre isi doresc job-uri stabile, cariere prospere si oportunitati reale de avansare. Conform studiilor recente, tinerii la inceput de drum opteaza pentru industriile de top, astfel incat obiectivele lor sa poata fi indeplinite in timp util, indiferent cat de marete ar putea parea acestea.

Cele mai bune industrii in care se pot angaja tinerii din Romania sunt cele de dezvoltare software, banci, dar si restaurantele si hotelurile ofera oportunitati interesante. Conform statisticilor, 47% dintre tinerii absolventi din Romania se gandesc sa invete o meserie, considerand obtinerea diplomei de licenta drept inutila, in special pe o piata in continua dezvoltare cu meste cea din tara noastra. Desi institutiile de invatamant nu fac fata modificarilor pietei, multe industrii decid sa investeasca in instruirea oamenilor, astfel incat tot mai multi tineri sa le calce pragul, iar cel mai bun exemplu sunt studiourile de modele online.

,,Investim foarte multi bani in instruirea si pregatirea modelelor noastre. O vedem drept ceva normal, din moment ce ele vor ajunge sa faca performanta si vor fi recunoscute la nivel international. Foarte important de mentionat este faptul ca avem grija si de bunastarea lor, deoarece o viata personala tumultoasa se reflecta in slaba productivitate. Scopul nostru este sa le ajutam pe modele sa gaseasca acel echilibru ideal intre cariera si viata de familie.” a declarat Ioana, reprezentanta departamentului de marketing a unui studio de modele online.

Industriile de top atrag atentia tinerilor, inregistrand anual o crestere a aplicantilor pentru pozitiile libere de pana la 12%. Este o cifra importanta pentru o piata care incearca din rasputari sa se adapteze la nevoile occidentului. Companiile care ofera angajatilor beneficii sub diferite forme, salarii direct proportionale cu performantele lor si  oportunitati reale de dezovltare si avansare, vor deveni acele companii care vor produce intr-adevar rezultate, indiferent de domeniul de activitate.

Topul celor mai prospere 10 industrii cu job-uri pentru tineri:

  1. Restaurante si ospatilitate
  2. Asigurari
  3. Comert
  4. Banci
  5. Constructii
  6. Jocuri de noroc
  7. Servicii de logistica
  8. Consultanta in management
  9. Dezvoltare Software
  10. Modele online

In prezent, tara noastra inregistreaza cresteri eocnomice care nu pot trece neobservate, industriile de top aducand un aport important, in special prin crearea de locuri de munca pentru tineri. Foarte important de mentionat este faptul ca cea mai prospera industrie la ora actuala, cea a modelelor online, este si cea care impune cele mai putine conditii de eligibilitate pentru candidati. Un model online nu are nevoie de diploma de licenta, ori de experienta anterioara pentru a incepe activitatea la studio. Acest lucru motiveaza mii de tinere sa aplice si le permite sa viseze la o viata lipsita de griji, care odata cu cladirea unei astfel de cariere devine in sfarsit posibila.