Cum amenajezi zona de luat masa

Cum amenajezi zona de luat masa

Zona de luat masa este un spațiu în care petreci timp de calitate alături de cei dragi, fie că mănânci, joci un joc amuzant sau te delectezi cu o discuție interesantă. Tocmai pentru că acest spațiu este cu și despre oameni, este esențial să fie funcțional, suficient de încăpător și să transmită căldură prin elementele sale.

În cazul în care trebuie să pui la punct acest spațiu, dar nu ai toți banii necesari pentru achiziționarea elementelor necesare, solicită un credit IFN și treci la treabă.

Creditul online nebancar este soluția ideală în astfel de situații. Datorită lui intri rapid în posesia banilor de care ai nevoie pentru a face investiții importante în casă, și nu numai.  

În continuare, îți spunem cum să amenajezi această zonă atât de importantă în casă pentru a te bucura cu adevărat de ea.

Unde amenajezi zona de luat masa în casă

Zona de luat masa este unul dintre cele mai importante spații din casă pentru socializare, motiv pentru care trebuie să o amenajezi corespunzător. Există diferite locuri din casă care se pot transforma în zonă de luat masa, însă locul ideal trebuie ales în funcție de preferințele și necesitățile tale și ale familiei tale. Iată câteva sugestii!

·   În bucătărie. Dacă ai o bucătărie spațioasă, poți amenaja zona de luat masa chiar în această încăpere. Acest lucru poate fi foarte practic deoarece vei avea toate utilitățile la îndemână și nu va trebui să te deplasezi cu mâncarea dintr-o cameră în alta.

·   În sufragerie. Dacă ai o sufragerie spațioasă, poți să amenajezi o zonă de luat masa aici. Poți să alegi o masă mai mare în jurul căreia să așezi câteva scaune confortabile, creând astfel o atmosferă primitoare și plăcută. Dacă sufrageria ta este mică, poți să amenajezi o zonă de luat masa într-un colț al camerei. Alege o masă mică și câteva scaune care pot fi împinse sub masă, astfel încât să poți economisi spațiu.

De asemenea, atunci când alegi zona de luat masa este bine să ții cont de următoarele aspecte:

·   Zona în care alegi să pui masa trebuie să fie una luminoasă. Este important să beneficieze de lumină naturală pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă. Dacă nu există o fereastră în apropiere, poți folosi corpuri de iluminat suspendate pentru a ilumina zona corespunzător.

·   Masa și scaunele alese trebuie să se potrivească cu stilul și dimensiunea camerei. O masă prea mare sau prea mică poate strica aspectul general al zonei de luat masa. În plus, mobilierul trebuie să fie confortabil și rezistent pentru a te bucura de el timp îndelungat.

·   Nu uita de accesorii. Accesoriile te vor ajuta să decorezi frumos zona de luat masa. Poți alege, de exemplu, o lustră cu un design aparte pentru un plus de stil sau poți așeza pe masă o față de masă colorată pentru un plus de culoare.

Idei de tipuri de mobilier pentru zona de luat masa

Există o varietate de opțiuni de mobilier potrivite pentru zona de luat masa, în funcție de preferințele personale și de spațiul disponibil. Iată câteva idei!

·   Masă și scaune. Aceasta este opțiunea clasică pentru zona de luat masa. Poți alege o masă mare și robustă, din lemn sau sticlă, cu un design modern sau clasic. Scaunele pot fi la fel, simple sau sofisticate, cu sau fără perne, în funcție de preferințele tale.

·   Banchetă cu spătar. O altă opțiune populară pentru zona de luat masa este bancheta cu spătar lungă sau în formă de L, care te ajută să faci economie de spațiu, iar, în unele cazuri, poate fi mai confortabilă decât scaunele individuale. Banchetele pot fi amplasate de-a lungul peretelui sau de o parte și de alta a mesei.

·   Masă și scaune pivotante. Dacă ai o masă rotundă sau o insulă de bucătărie, poți alege scaune pivotante. Aceste scaune îți permit să te miști ușor și să te bucuri de conversația cu ceilalți din cameră, nefiind nevoie să le târâi pe podea pentru a-ți schimba poziția.

·   Masă extensibilă. Dacă ai nevoie de o masă mai mare pentru ocazii speciale, poți opta pentru o masă extensibilă. În prezent, pe piață există o mare varietate de stiluri astfel încât să o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

·   Bar. Pentru a da o notă aparte camerei sau pentru a crea un spațiu de socializare mai informal, poți instala un bar în zona de luat masa. Acesta poate fi înalt sau mic de înălțime, în funcție de preferințe, și poate fi dotat cu scaune înalte sau banchete.

·   Bufet sau vitrină. Pentru a depozita vasele, tacâmurile sau alte obiecte de bucătărie și a le avea la îndemână, poți adăuga un bufet sau o vitrină în zona de luat masa.

Acum că ai aflat cum să-ți amenajezi zona de luat masa, solicită un credit rapid online și achiziționează elementele necesare amenajării. Nu face rabat de la calitate, ci investește în mobilier trainic și obiecte decorative care să transforme spațiul într-unul în care să te bucuri de clipe minunate alături de cei dragi.