timp ca să scrii pe blog

Fie că ți-ai făcut blog cu scopul de a câștiga bani din el sau doar din pasiune pentru a vorbi despre ceea ce îți place sau despre cele mai faine locuri din oraș, vine o perioadă în viața oricărui blogger în care nu mai are timp să scrie.

Până la urmă, timpul nu e nelimitat și trebuie să-l împărțim cumva.

timp ca să scrii pe blog

Mulți ar spune că nu te interesează destul de mult blogul dacă nu-ți faci timp pentru el. Tind să le dau dreptate, dar doar pe jumătate.

Este adevărat că dacă îți dorești să faci ceva cu adevărat vei găsi timp, dar este adevărat și faptul că sunt momente în viață atât de încărcate de evenimente încât pur si simplu nu mai ai timp nici de cele mai dragi hobby-uri ale tale.

Soluția cu care am venit eu în situațiile de genul acesta este simplă; am început să programez în calendar subiecte despre care vreau să scriu și astfel știu să-mi rezerv timp pentru a avea un număr minim de articole pe blog în fiecare lună.

Acest program poate suna cam așa:

  • În fiecare lună, pe 5, postez o listă cu ce mi-a plăcut luna trecută (filme, seriale, localuri, etc.);
  • la fiecare final de lună voi face câte o cronică de film pentru cele mai bune filme pe care le-am văzut luna aceea (asta în cazul bloggerilor care scriu des despre filme);
  • în fiecare an în luna februarie fac o listă cu filme romantice de văzut în cuplu;
  • cu ocazia primei ninsori fac o listă cu fotografiile de pe Instagram care mi-au plăcut cel mai mult;
  • și lista poate continua la nesfârșit în funcție de subiectele pe care le abordezi pe blog.

Voi v-ați lovit de problema aceasta de a nu avea idei pentru articole? Dacă da cum ați rezolvat-o sau cum plănuiți să faceți acest lucru?