Importanta colectarii deseurilor

Nu putini dintre noi am fost treziti la ore inoportune de sunetul autogunoierelor care golesc containerele din cartier. Oricat de neplacuta este experienta, autogunoierele joaca un rol crucial in mentinearea unui mediu civilizat si curat. Colectarea, sortarea si transportul deseurilor cu ajutorul unei autogunoiere are consecinte serioase asupra populatiei si mediului inconjurator.

In intreaga lume se pune accent pe administrarea si debarasarea deseurilor in cel mai „verde” mod cu putinta. Aceasta inseamna foarte multa planificare si cunostinte stiintifice pentru mentinerea echilibrului ecologic si a costurilor reduse ale intregului proces.

Autogunoierele si protectia mediului

Deseurile si gunoiul pot cauza poluarea aerului si a apei. Gunoiul putred poate produce emanatii gazoase care, la contactul cu aerul, pot cauza probleme respiratorii. Acelasi principiu se aplica si la panza freatica. De aceea, este foarte important ca deseurile sa fie transportate la intervale regulate de catre autogunoiere, iar zonele de depozitare trebuie izolate pentru a preveni o contaminare prea mare a solului, aerului si apei de adancime.

Conservarea resurselor si reciclarea gunoiului

Reciclarea produselor care ne parasesc casele sub forma de deseuri este foarte importanta. Sticla, ulei, plastic si hartie – toate pot fi reciclate daca autogunoierele pot fi dotate cu sisteme de sortare si separarea a acestor materiale. Reciclarea nu ajuta numai la conservarea resurselor naturale, dar reduce si costurile de productie a anumitor obiecte. De exemplu, hartia reciclata ajuta la salvarea a mii de copaci din intreaga lume.

Etapele colectarii deseurilor

Prima etapa a colectarii deseurilor o reprezinta generarea acestora. Orice este aruncat intr-o gospodarie este considerat deseu. Acestea pot fi reciclate, transformate in compost sau aruncate. Utilizand pubele separate, autogunoierele pot fi mai eficiente in procesul de colectare si mentinere separata a acestor deseuri.

Colectarea gunoiului poate fi efectuata in doua moduri. Primul presupune deplasarea consumatorilor la centrele de colectare (maidane, centre de reciclare sau compost). Cel de-al doilea se bazeaza pe rute prestabilite de catre municipalitate: autogunoierele preiau deseurile asezate in fata caselor sau blocurilor in spatiile special amenajate.

Ultimele 3 etape – transport, procesare si reciclare/distrugere – se ocupa cu mutarea gunoiului in zonele desemnate. Gunoiul este separat in obiecte ce pot fi recuperate care vor fi reciclate sau reprocesate in materii prime sau alte produse utilizabile. Materialele care nu pot fi recuperate sunt lasate pe maidan sau arse ca masura finala.

Semiremorca forestiera STEPA

Semiremorcile forestiere sunt folosite pentru transportul bustenilor in cadrul exploatarilor forestiere,acolo unde terenul este accidentat sau in padure unde camioanele nu au acces.

Aceste utilaje forestiere sunt construite pentru munca in conditii grele si care sa usureze munca si sa ofere un plus de siguranta. Utilajele de transport busteni sunt echipate cu cadre metalice pentru suportul bustenilor, macara pentru incarcare busteni si troliu pentru stabilitate.

Semiremorcile forestiere sunt gandite sa aiba o capacitate de incarcare cat mai mare. Caroseria si cabina sunt robuste si sunt proiectate pentru lucrul in padure. Platformele sunt echipate complet cu echipament hidraulic, sisteme de ancorare a bustenilor etc.

Remorci forestiere Stepa sunt unele dintre cele mai puternice si, totodata, unele dintre cele mai usoare de pe piata.

Materialul de rezistenta ridicata S500 laminate de VOEST exclusiv pentru STEPA face posibila utilizarea unei combinatii de constructie stabile, cu cadru dublu de dimensiuni mari. Arborele continuu, o grila frontal noua si foarte puternica, sistemul de remorcare si de franare de inalta calitate articulat, patentat de catre producatori renumiti, face ca remorca forestiera STEPA sa fie un produs de top.

In functie de grautatea ce trebuie transportata, semiremorcile forestiere pot suporat intre 7 si 16 tone de material.

Clasa de remorci lemn de compact STEPA impresioneaza cu greutatea lor redusa.

Macaralele pentru semiremorci STEPA sunt proiectate special pentru utilizarea in trei puncte de suspensie  Aceasta macara poate fi, de asemenea, montata si la alte remorci, cum ar fi autobasculante . Suportul este integrat in cadrul de baza, macaraua avand astfel o flexibilitate considerabila.

STEPA a fost fondata in 1990 si a devenit o companie lider in sectorul agricol si forestier. Au in prezent peste 35 de ani de experineta in constructia de macarale.