Lenjerii de pat la moda

Lenjeria de pat este reprezentata de un singur set de materiale textile utilizate in procesul de amenajare a unui pat. Setul standard include o fata de perna, un cearsaf de pat si un cearsaf plic. Produsele sunt caracterizate printr-o taietura dreptunghiulara  sau patrata, manevrabilitate texturata, placuta la atingere, precum si un design decorativ expresiv. Designerii de moda decoreaza lenjeria de pat cu imprimeuri „datatoare de viata”, modele floristice, tehnici brodate manual, nuante contrastante de-a lungul perimetrului, abstractizari si imagini cu animale.

Lenjerii de pat – sortimente la moda

Sortimentul de lenjerii de pat la moda, include seturi din textile croite si cusute in stil clasic, avangardist, romantic si retro. Colectiile actualizate sunt realizate astfel:

  • Lenjerie de pat pentru o persoana, destinata sa echipeze un pat pentru o persoana. Dimensiunea standard a cearsafului de pat este de 180×260 cm, iar a cearsafului de plapuma este de 150 x 210 cm. Setul include si o fata de perna.
  • Lenjeria de pat dubla, include un cearsaf de pat mare, doua sau patru fete de perna, precum si un cearsaf de plapuma larg. Sunt concepute pentru un pat dublu pentru doua persoane.
  • Euro-seturile sunt caracterizate printr-un cearsaf de pat mare, a carei latime poate depasi 250 cm. O caracteristica distinctiva a seturilor familiale este prezenta a doua cearsafuri plic.
  • Lenjerii de pat pentru copii si pentru nou-nascuti. Lenjeria de pat are dimensiuni mici, conceputa pentru a fi amplasata pe o saltea  dintr-un patut pentru nou nascuti sau un pat pentru copii.

Tipuri de materiale

Pentru fabricarea lenjeriei de pat, designerii folosesc materiale de inalta calitate, care asigura nivelul dorit de higrospicitae si aerisire. Producatorii folosesc materiale naturale de bumbac, calico texturizat, jacquard, satin si poplin. Astfel de materiale ofera un somn confortabil si odihnitor. Seturile de pat dureaza destul de mult timp cu o ingrijire corespunzatoare. In functie de frecventa de utilizare si de modul de spalare, durata lor de folosinta medie este de la 5 la 15 ani.