Cu siguranta, toata lumea face cel putin o greseala in decoratiuni interioare atunci cand isi renoveaza sau isi remobileaza casa. Dar acest fapt este de la sine inteles, deoarece este un domeniu destul de vast, care, de cele mai multe ori, ar necesita un ajutor profesionist, ce detine studii serioase in arte si decoratiuni.

Cu toate acestea, fiecare om ar trebui sa invete cateva informatii utile despre decoratiunile interioare, pentru a evita greselile care ar putea cauza aspecte inestetice in casa in care locuieste.

IATA CARE SUNT CELE MAI FRECVENTE GRESELI IN DECORATIUNI INTERIOARE PE CARE AR TREBUI SA LE EVITI:

Prea multe perne

Pernele sunt menite pentru a adauga confort. Atunci cand exista atat de multe perne incat nu mai ai loc sa stai jos, inseamna ca acestea sunt, pur si simplu, prea multe. Incearca sa te limitezi in a pune doar doua sau trei perne pe o canapea.

A nu testa culoarea pe care doresti sa o ai pe perete

Testeaza intotdeauna o mostra de culoare inainte de a o pune pe perete. Culorile de vopsea pot varia drastic in functie de cantitatea de lumina din camera si de modul in care lumina naturala se deplaseaza de-a lungul liniei. Testeaza culoarea pe o mica portiune din perete si las-o cel putin 24 de ore inainte de a lua o decizie finala.

Cumpararea unui mobilier ieftin

Uneori poate fi tentant sa cumperi mobilier ieftin, din motive evidente, dar ceea ce economisesti in bani poti plati de multe ori in calitate. Cand vine vorba de piese importante de mobilier, cumpara mereu cele mai bune pe care ti le poti permite (fara a exagera, evident).

Prea multe plante mari

Plantele sunt importante, iar fiecare camera ar trebui sa aiba cel putin doua. Cu toate acestea, nu exagera cu numarul si dimensiunea plantelor, deoarece acestea pot creste si mai mult, depasind spatiul de care ai nevoie. Gaseste versiuni mai mici, care sa-ti complimenteze incaperea si sa ii ofere un aspect placut.

Prea monocromatic

Decorarea unei incaperi intr-o singura culoare poate oferi un aspect plictisitor. Daca doresti sa nu ai prea multe culori, incearca sa combini nuante care fac parte din aceeasi gama de culori sau sa imbini doar doua culori principale.

Decorarea fiecarei camere ca pe unitati separate

O casa sau un apartament reprezinta un intreg format din camere diferite. Aceste camere, chiar daca sunt despartite prin pereti, trebuie sa aiba cateva lucruri in comun si sa se imbine in stiluri si culori.