De ce am nevoie de dezinfectanti de maini?

Bolile provocate de mainile murdare se cunosc de mult timp si sunt nu numai infectii intestinale si hepatite, ci si gripe si alte boli virale respiratorii, conjunctivita, o varietate de boli de piele. Cand strangi mana cuiva, cand atingi banii, balustrada de pe scari, caruciorul in supermarket, pe pielea mainilor ajung multe bacterii patogene si apoi migreaza usor spre tractul respirator sau tractul digestiv, provocand o varietate de boli.

Este deosebit de dificil pentru mamele copiilor mici, deoarece copiii ridica obiectele care le plac de pe pamant, privindu-le mai atent si atingand absolut totul. Apoi isi ating fata cu mainile murdare, tragand degetele sau jucariile in gura. In acest caz, ai nevoie de dezinfectant maini. Dezinfectantii sunt, de asemenea, indispensabili pentru rani minore – zgarieturi, abraziuni, dand primul ajutor acolo unde nu exista un kit de prim ajutor la indemana.

Dezinfectanti pentru maini

Exista, de asemenea, o latura delicata a problemei, care se refera exclusiv la femei. Potrivit ginecologilor, in unele cazuri, bolile inflamatorii ale organelor genitale feminine sunt asociate cu o incalcare a standardelor de igiena – motivul tuturor bolilor sexuale este atingerea organelor genitale cu mainile insuficient curate atunci cand schimbi un tampon sanitar. Cel mai simplu si mai accesibil mod de a te proteja de infectii,  este sa iti speli permanent mainile cu apa si sapun.

Cu toate acestea, exista situatii cand este imposibil sa te speli imediat pe maini, de exemplu, pe strada sau intr-un magazin. In astfel de cazuri, ai nevoie de dezinfectanti pentru maini. O serie de dezinfectanti pentru maini sunt special conceputi pentru a fi folositi in viata de zi cu zi si in caz de necesitate. Este necesar sa ii folosesti imediat ce ai luat contact cu alti oameni, dupa ce ai atins banii sau anumite produse, in timpul calatoriilor lungi, dupa ce ai mers cu mijlocul de transport in comun, dupa ce ai vizitat spitale si clinici etc.

Cum sa alegi dezinfectanti maini?

Lucratorii medicali folosesc solutii si formule de dezinfectanti maini pentru a trata pielea in mod constant. Astfel de dezinfectanti maini sunt de obicei conceputi pentru a combate un numar mare de microorganisme periculoase care sunt rezistente la influente externe, deoarece microflora din spital este cunoscuta a fi mai putin sensibila la multe antiseptice. Antisepticele speciale sunt utilizate si in saloanele de infrumusetare, dar si in productia de alimente. Nu este necesar sa folosesti astfel de produse in viata de zi cu zi. Pentru utilizarea de zi cu zi exista dezinfectanti maini eficienti si usor de utilizat.

Dezinfectantii de maini au mai multe forme – geluri, lichizi si spray-uri. Alegerea depinde de preferintele personale, de conditiile in care se presupune ca va fi utilizat dezinfectantul si de caracteristicile pielii tale. Ca ingredient activ in astfel de produse, de regula, se foloseste alcool etilic sau izopropilic. De asemenea, se gasesc produse care contin o combinatie de diferiti alcooli, triclosan, acid lactic, clorhexidina.

Spray-urile contin de obicei mai mult alcool si, prin urmare, pot usca pielea. Dezinfectantul maini cu pulverizator este distribuit pe o suprafata mare si nu formeaza o pelicula, se evapora complet de pe suprafata pielii, insa actiunea sa impotriva bacteriilor, ramane.