Vrei sa te inscrii la un curs de limba italiana? Iata cateva sfaturi!

cursuri italiana
cursuri italiana

Limba italiana este, intr-adevar, una dintre cele mai frumoase si melodioase limbi latine! Intelegem perfect de ce ai ales sa o inveti! Pe langa faptul ca este o limba destul de usoara pentru vorbitorii de romana, italiana aduce si un mare beneficiu CV-ului tau, astfel oferindu-ti o multime de oportunitati noi.

In plus, daca esti pasionat de arta, vei putea descoperi povestea celor mai de seama artisti din lume in limba lor nativa – Botticelli, Caravaggio, da Vinci, Michelangelo. Viata tuturor acestor piloni ai artei italiene ti se va deschide dintr-o alta perspectiva!

Asadar, daca ai decis sa te inscrii la cursuri italiana, iata ce sfaturi putem sa-ti oferim pentru a eficientiza procesul si a invata aceasta limba cat mai rapid!

  1. Seteaza-ti obiective tangibile

Inainte de a alege un curs de invatare, iti recomandam sa-ti setezi niste obiective care te vor ajuta sa avansezi mai rapid. Este important sa stabilesti timpul pe care-l poti aloca invatarii acestei limbi. De exemplu, majoritatea cursurilor de italiana in grup au loc de aproximativ 2-3 ori pe saptamana. Totusi, trebuie sa tii cont si de faptul ca vei avea teme pentru acasa si ca poate vei dori sa studiezi limba si pe cont propriu.

Pe langa asta, iti recomandam sa stabilesti dinainte la ce nivel vrei sa ajungi. Vrei sa vorbesti fluent ca sa-ti poti gasi un loc de munca cu ajutorul acestei limbi sau vrei sa o inveti din pura placere si pasiune fata de limbile straine? Raspunsurile la aceste intrebari vor influenta procesul de invatare.

  • Alege un curs potrivit

De obicei, centrele de limbi straine ofera atat cursuri de italiana in grup, cat si lectii individuale. Fara doar si poate, cele individuale sunt mai costisitoare, dar isi vor merita pretul prin eficienta de care te bucuri. Acest lucru depinde de scopul tau si de metoda de invatare pe care o preferi.

De exemplu, unele persoane invata mult mai usor in grup, pentru ca au posibilitatea sa comunice cu altii, sa faca schimb de cunostinte sau sa se ambitioneze reciproc atunci cand nu inteleg anumite detalii gramaticale. Pe de alta parte, altii sunt mult mai productivi in timpul lectiilor individuale, pentru ca nu sunt distrasi de prezenta altor studenti. Asadar, trebuie sa alegi metoda care se potriveste mai bine personalitatii tale pentru a beneficia la maximum de cursul pe care-l alegi.

Aici intra in discutie si scopul pentru care vei invata limba italiana. Daca vrei sa o vorbesti fluent, lectiile individuale te-ar putea ajuta sa ajungi la un nivel avansat mai rapid, pentru ca profesorul isi va concentra toata atentia asupra ta si vei putea discuta diverse aspecte in detaliu.

  • Cauta pe cineva care vorbeste italiana

Chiar daca te-ai inscris deja la unul dintre cursurile de italiana disponibile pe piata, noi oricum iti recomandam sa gasesti pe cineva care vorbeste italiana, mai ales daca te-ai inscris la un curs de grup.

La inceput, cursurile sunt introductive si vor contine multe detalii legate de pronuntie, vocabular si gramatica. Din acest motiv, nu vei auzi prea multa limba italiana vorbita si nici nu vei avea ocazia sa-ti exersezi pronuntia prea mult, pentru ca vei avea si alti colegi care trebuie sa-si incerce talentul.

Asadar, daca ai un prieten vorbitor de italiana care ar fi dispus sa te ajute sa practici limba macar cateva minute pe zi, vei eficientiza procesul de invatare la maxim. In acest fel, vei pune in practica si lucrurile pe care le vei invata la cursuri italiana si-ti vei gasi curajul sa vorbesti aceasta limba si in afara salilor de curs!

Inca nu stii sigur daca vrei sa inveti limba italiana? Intra pe site-ul centrului de limbi straine Bsmart si afla cat de simplu este sa incepi!